Perched on a steep forested dune, this weekend retreat successfully balances the competing goals of accessibility low on the slope and sweeping views higher up.  By siting the home as high as could be reached by car, and then locating the master bedroom suite and common areas midway between a lower-level garage and upper-level guest rooms, the owners contend with only a short flight of stairs.

To minimize disturbance to the fragile dune, three overlapping pavilions cantilever from a retaining wall that runs along the uphill edge of the house.   The transparent center pavilion makes the forest behind the home visible during the day and glows like a lantern after dusk.  At each end, solid pavilions contain the guest and master suites, providing privacy from the road below while opening up to the forest behind.  A small terrace on the uphill side of the house was created by inserting fill behind the retaining wall.